Pao dogovor – MVP na "minimalcu" u Klivlendu

Najmlađi MVP u istoriji NBA lige Derik Rouz postigao je dogovor sa Klivlend Kavalirsima za jednogodišnji ugovor na veteranskom minimalcu od 2,1 milona evra.

Izvor: AK

Utorak, 25.07.2017.

08:05

Pao dogovor – MVP na
Foto: Getty images

Najbolji tim Istoka i šampion od pre dve sezone razgovarao je sa Rouzom i njegovim agentom Bi Džejom Armstrongom u ponedeljak, a potpis ugovora se očekuje u utorak.

Rouz je odlučio da igra za Kavse iako bi u bilo kom drugom timu dobio znatno više novca, pre svega što će imati šansu da se bori za titulu i vrati se blizu svog rodnog mesta Čikaga.

Kavsima je bio potreban plejmejker vrhunskog profila nakon što je Kajri Irving zatražio od tima trejd, a na tržištu nema poželjnije opcije od najboljeg igrača lige iz 2011. godine.

Rouz je navodno već komunicirao i sa alfom i omegom Kavalirsa Lebronom Džejmsom u procesu dolaska u Klivlend, prenosi pouzdani novinar ESPN Adrijan Vojnarovski. Osim toga, LBJ je u ponedeljak na Tviteru objavio poruku sa slikama ruža (rose, eng. ruža). Rouz ima 28 godina, prošlu sezonu je proveo u Njujork Niksima gde je prosečno beležio 18 poena uz 4,4 asistencije i 3,8 skokova te 47 odsto šuta iz igre, što mu je najbolji prosek od sezone 2009/2010.

Proteklih dana je razgovarao sa nekoliko timova, između ostalih sa Los Anđeles Lejkersima i Klipersima, a "jezeraši" su mu nudili veću minutažu i platu nego što je imao u Niksima (32,5 minuta po utakmici; 21,3 miliona dolara).

Od Rouza se očekivalo i da bude bitan faktor u razvoju ovogodišnjeg drugog pika Lonza Bola, međutim, on je izabrao smanjenje plate za 90 odsto kako bi igrao u timu koji je konkurentan u borbi za NBA prsten.

Rouz je bio prvi pik 2008. godine od strane Čikago Bulsa, u MVP sezoni 2010/2011 prosečno je beležio 25 poena uz 7,7 asistencija i 4,1 skokova po utakmici, ali su njegov blistavi uspon od naredne uništile brojne teške povrede kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: