Eks-Ju:Rekordi padaju, samo je Divac ispred Jokića

Nikola Jokić nastavio je da pruža fantastične partije u NBA ligi i obara brojne rekorde.

Izvor: ÐN

Petak, 17.03.2017.

09:39

Eks-Ju:Rekordi padaju, samo je Divac ispred Jokića
Photo by Elsa/Getty Images

Jokić je ostvario peti tripl-dabl u sezoni, u pobedi Denvera nad Klipersima (129:114) upisao je 17 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Momak iz Sombora vodi svoj tim ka ple-ofu, a usput i postavlja rekorde za koje niko nije mislio da će u skorije vreme biti oboreni.

Jokić se izjednačio sa legendarnim Dejvidom Robinsonom kao centar sa najviše tripl-dablova u sezoni od 1985/1986, a ima priliku da po istom parametru postane najuspešniji igrač iz bivše Jugoslavije u najjačoj ligi sveta.

On se na listi igrača sa najviše tripl-dablova izdvojio na drugom mestu, ispred Tonija Kukoča koji je sakupio četiri, a ispred njega je samo Vlade Divac. Nekadašnji centar Los Anđeles Lejkersa i Sakramento Kingsa tokom boravka u NBA sakupio je osam dabl-dablova.

Takođe, srpski reprezentativac odavno se nalazi u odabranom društvu kada je u pitanju aktuelna sezona – ostavio je Drejmonda Grina na petoj poziciji, a ispred njega su samo Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Lebron Džejms.

Najbolji igrač Oklahome došao je do 34. tripl-dabla, pa ima dvostruko više od zvezde Hjustona, dok je ‘Kralj’ do sada 11 puta bio dvocifren u tri statističke kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: