Ker kritikuje Trampa: Zabrana ulaska užasna ideja

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker kritikovao je javno uredbu predsednika SAD Donalda Trampa da se zaustavi prihvatanje izbeglica iz Sirije.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 30.01.2017.

12:45

Ker kritikuje Trampa: Zabrana ulaska užasna ideja
Foto: Getty images

Osim toga, Tramp je privremeno zabranio ulazak u zemlju građanima sedam pretežno muslimanskih zemalja.

"Govorim kao neko čiji je član porodice bio žrtva terorizma, kada sam izgubio oca. Ako pokušavamo da se borimo protiv terorizma zabranom ulaska ljudima u našu zemlju, tako što idemo protiv svojih principa i stvaranjem straha, mislim da je to pogrešan način", rekao je Ker.

Tramp je u petak privremeno zabranio ulazak izbeglica iz Sirije u SAD, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Sirije, Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

"Mislim da je to šokantno. Mislim da je to užasna ideja. Porodice su razdvojene i zabrinut sam šta će ovo značiti za bezbednost u svetu", dodao je Ker.

Njegov otac Malkolm Ker ubijen je 1984. godine u Bejrutu, gde je bio postavljen za predsednika Američkog univerziteta. Stiv je tada imao 18 godina.

Trener Golden Stejta u više navrata je otvoreno pričao o pitanjima kontrole oružja, a u emisiji Džerija Springera izrazio je nezadovoljstvo izborom Trampa za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: