Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.09.2013.

20:20

LŠ: Bazel preokretom šokirao London

Fudbaleri Bazela napravili su senzaciju drugog dana Lige šampiona, pošto su savladali ekipu Čelsija u Londonu 2:1(0:1).

Izvor:

Autor:

Default images

U derbiju večeri, Napoli je sa 2:1 bio bolji od Dortmunda, dok je Arsenal slavio istim rezultatom na gostovanju Marseju.

U ostalim mečevima, dominirali su domaći. Barselona je pobedila Ajaks 4:0, Milan Seltik 2:0, dok je Atletiko Madrid sa 3:1 trijumfovao protiv Zenita u Madridu. Ubedljiv je bio i Šalke protiv Steaue 3:0, a čast gostiju odbranio je Porto, mininalnom pobedom protiv Austrije.

Na otvaranju nove sezone elitnog klupskog takmičenja Real je bio ubedljiv u Istanbulu, dok je šampion Italije Juventus kiksnuo na gostovanju u Danskoj.

Grupa E:
Čelsi - Bazel 1:2
Oskar 45' - Salah 71', Streler 81'
Šalke 04 - Steaua 3:0
Učida 67', Boateng 78', Draksler 85'
Grupa F:
Marsej - Arsenal 1:2
Dž.Aju 90'(p) - Volkot 65', Ramzi 84'
Napoli - Borusija Dortmund 2:1
Iguain 29', Insinje 67' - Zuniga 87'
Grupa G:
Atletiko Madrid - Zenit Sankt Peterburg 3:1
Miranda 40', Turan 64', Baptistao 80' - Hulk 58'
Austrija Beč - Porto 0:1
Lučo 55'
Grupa H:
MIlan - Seltik 2:0
Isaugire (ag) 82', Muntari 86'
Barselona - Ajaks 4:0
Mesi 22', 55' ,79', Pike 69'

Takmičenje u Ligi šampiona nastavlja se za dve sedmice.

Od naših igrača na terenu su se od prvog minuta našli Neven Subotić u redovima BVB i Branislav Ivanović u ekipi londonskih 'Plavaca'.

Za razliku od programa u utorak, kada smo u uvodnih 15 minuta videli nekoliko golova, za sada niko nije zatresao mrežu. Ipak, ne može se reći da nema ni prilika.

Možda najbolju imao je Seltik, kada mu je dosuđen indirekt na šest metara, ali je Malgrou šutirao pravo u zid. Dobru priliku imao je i Gonsalo Iguain za Napoli, ali je Neven Subotić fenomenalno odreagovao i sprečio Argentinca da šutira.

Napokon. Postignut je i prvi pogodak - posle 22. minuta igre na "Nou Kampu".

Lionel Mesi je majstorski izveo slobodan udarac i poslao loptu od stativu pored nemoćnog Vermera, za svoj 60. gol u najelitnijem klupskom takmičenju.

Napoli je stigao do prednosti nad Dortmundom, kontraverznim, golom Gonsala Iguaina. Posle pritiska gostiju, Napoli se izborio za korner, a ključna stvar desila se nekoliko napada ranije, kada je Neven Subotić zbog povrede napustio igru.

Srpski reprezentativac je bio spreman da se vrati u igru, ali je sudija to dozvolio isto kada s domaći na brzinu izveli korner. Srpski reprezentativac je uhvatio pun šprint ka svom kaznenom, ali je za malo zakasnio da pokrije Gonsala Iguaina koji glavom vara Vajdenfelera. Usledio je žučan protest Jirgena Klopa kod četvrtog sudije, nakon čega je trener Dortmunda isključen i poslat na tribine.

I treći i četvrti gol večeri dela su domaćih ekipa, tačnije Atletiko Madrida i Čelsija. Brazilac Miranda doneo je radost punom "Visente Kalederonu", pet minuta pre isteka prvog poluvremena. Koke je izveo korner, a Brazilac usamljen na prvoj stativi lako glavom loptu sproveo u gol.

Samo pet minuta kasnije pao je gol i u Londonu. Lampard je proigrao Oskara, koji šalje loptu u donji levi ugao gola Zomera. Brazilac je tako postigao svoj peti gol na četiri meča u Ligi šampiona na "Stamford Bridžu".

Nastavili su se problemi za ekipu Jirgena Klopa. Uspeli su da odolevaju pritisku domaćina posle vođstva, da bi u poslednjim minutima ostali bez golmana Romana Vajdenfelera. Iskusni čuvar mreže je istrčao van kaznenog da zaustavi zahuhtalog Gonsala Iguaina, međutim, Argentinac je prvi stigao do lopte i prebacio je preko Vajdenfelera koji je refleksno udara rukom i dobija direktan crveni.

U uvodnih 20 minuta nismo videli niti jedan gol, da bi posle deset minuta drugih poluvremena videli dva pogotka. Prvo je Mesi duplirao prednost Katalonaca, kada je na pas Serhija Busketsa prevario Densvila i poslao loptu u kontra ugao, a nedugo zatim Porto je stigao do prednosti u Beču. Kapiten Lučo Gonsales se našao sam u kaznenom Austrije, posle centaršuta Danila, i bez većih problema savladao Lindnera.

Nastavilo se u istom ritmu, Hulk je sâm povukao jednu kontru, imao je opcije za pâs na levom i desnom boku, ali se odlučio da sam završi akciju. Stigao je do 25 metara, uputio topovski udarac i savladao Kurtou. No, nije dugo trajala radost gostiju iz Rusije, već posle šest minuta Atletiko je ponovo poveo. Opet je Koke centaršutom namestio pogodak. Ovoga puta je naterao Lodigina da boksuje loptu, defanzivci Zenita nisu uspeli u dva navrata da otklone opasnost, što je Arda Turan iskoristio i doneo novu prednost svom timu.

Arsenal je stigao do prednosti na Azurnoj obali protiv Marseja. Domaći su bili bolji protivnik, ali je Ščešnji uspeo da sačuva svoj gol. Promašaje Francuza kaznio je Tio Volkot, nakon centaršuta Gibsa, ali i loše intervencije Morela.

Gol večeri, bez ikakve sumnje, delo je mladog Italijana Lorenca Insinjea. Mhtarijan je faulirao Inlera, na nekih 27-28 metara od svog gola. Loptu je namestio Insinje i pravim projektilom je poslao pod prečku u gornji levi ugao gola rezerviste Langeraka.

Lionel Mesi je nastavio da teroriše Ajaks i da se približava prvom mestu liste strelaca istorije Lige šampiona. Džerard Pike je iskoristio centaršut Nejmara za tri gola prednost za "Blaugranu", da bi Argentinac ponovo promešao odbranu Ajaksa i rutinski stigao do svog 63. gola u elitnom takmičenju. Bio je to njegov četvrti het-trik u LŠ, ukupno 24 u dresu Katalonaca, čime je postao rekorder.

"Kiša golova" se pojačava kako se mečevi bliže kraju. U Londonu je za samo deset minuta usledilo stanje šoka. Salah i Streler doneli su preokret Švajcarcima. Salah je rezantnim udarcem savladao Petera Čeha, da bi Streler deset minuta kasnije izazvao muk na "Stamford Bridzu".

Izborio se za korner, Delgado je uputio loptu na prvu stativu a Streler se najbolje snašao i poslao je u bliži ugao gola Čelsija.

U međuvremnu, tri domaćina su faktički obezbedila pobede. Isaguire je autogolom doneo Milanu prednost, a Sali Ali Muntari je nedugo zatim duplirao prednost 'rosonera'. I Šalke je ekspresno osigurao tri boda golovima Učide, Boatenga i Drakslera.

Pobedu "Jorgandžijama" osigurao Leo Baptistao, deset minuta pre kraja meča.

Arsenal je golom Arona Ramzija najavio pobedu na Velodromu, a Džordan Aju je s penala samo ublažio poraz svog tima.u nadoknadi vremena.

Drama u finišu usledila je na "San Paolu". Dortmund je sa desetoricom uspeo da stigne do 2:1, autogolom Zunige, i imao šansu preko Rojsa da stigne do boda, ali je Rejna paradom loptu izbacio u korner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu