Federer se vratio iz mrtvih i sprečio senzaciju!

Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je posle velike borbe i pet setova pobedio Džona Milmana.

Izvor: PT

Petak, 24.01.2020.

11:15

Federer se vratio iz mrtvih i sprečio senzaciju!
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Viđen je spektakularan meč, pun naboja i tenzije, a Švajcarac je slavio rezultatom – 4:6, 7:6 (2), 6:4, 4:6, 7:6 (8).

Federer će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

Švajcarac je u taj-brejku petog seta gubio sa velikih 8:4, ali je uspeo da se vrati i dobije šest poena zaredom. To mu je bilo dovoljno za pobedu i plasman u četvrto kolo!

Od starta meča moglo je da se oseti da će ovo biti veoma napet meč. Australijanac je već u četvrtom gemu oduzeo servis Rodžeru, čime mu je stavio do znanja da će morati da se pomuči da bi došao do trijumfa.

Federer je uspeo da se vrati u devetom gemu i smanji na 5:4, međutim u narednom, kada je servirao za izjednačenje, došlo je do ponovnog pada koncentrancije i Milman rezultatom 6:4 dolazi do 1-0.

U drugom setu teniseri su bili mnogo sigurniji i do 11. gema nismo videli nijednu brejk loptu. Federer je u pomenutom gemu imao jednu šansu, ali je Milman uspeo da se izvuče.

Potom se ušlo u taj-brejk u kojem je Švajcarac bio dominantan – 7:6 (2). Iako je Federer osvojio drugi set, njegova igra i dalje nije bila na očekivanom nivou. To je delom zbog dobre igre Milmana, a i delom zbog generalno lošeg dana jednog od najboljih u istoriji.

Brejkova nije bilo u trećem setu sve do desetog gema. Australijanac je servirao za 5:5, popustila mu je koncentracija i Rodžer to koristi da dođe do preokreta – 6:4.

Federer je preokrenuo, ali daleko od toga da je bio dominantan. Izjednačena igra viđena je i u četvrtom setu, a prvi do brejka dolazi do domaći takmičar. Ispostaviće se da je to bio jedini brejk u ovom periodu meča.

Milman rezultatom 6:4 dobija četvrti set i uvodi ga u odlučujući peti.

Tamo je viđena još veća drama. Milman je prvi napravio brejk, ali je Federer odmah uspeo da ga vrati. Do kraja seta nismo videli brejkove i ušlo se u super traj-brejk.

U odlučujućem gemu sve je išlo na vodenicu Milmana. Igrao je bolje i zasluženo je poveo sa 8:4. Australijanac je imao dva servisa da završi meč, međutim u tom trenutku mu se stegla ruka i Federer pravi neverovatan preokret – 7:6 (8).

Tok meča možete pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

287 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: