Info

Petak, 11.10.2002.

10:57

Drugi izborni krug u medijima u znaku Koštunice

Izvor: Ebart/Medijska dokumentacija

Default images

Drugi krug predsedničke izborne kampanje u Srbiji privukao je podjednaku pažnju štampanih medija kao i završnica prvog kruga. U periodu od 30. septembra do 8. oktobra objavljeno je 980 tekstova, dok je u poslednjih devet dana prvog kruga kampanje objavljeno 979 tekstova.

U poslednja dva dana pred izbornu tišinu (9. i 10. oktobar) dnevni listovi prave kvalitativni pomak u bavljenju izborima i predsedničkim kandidatima.  Brojni izveštaji, analize, mišljenja eksperata, javnih ličnosti i građana objavljeni su 10. oktobra u vezi duela Labusa i Koštunice održanog prethodne večeri u Medija centru i prenošenog na nizu TV stanica. Osim toga, u završnici kampanje većina dnevnih novina objavljuje i odgovore dva kandidata na redakcijska pitanja o važnosti uspešnosti izbora, potrebi za raspisivanjem parlamentarnih izbora, njihovom viđenju dosadašnjeg i budućeg toka reformi...Neki dnevni listovi su 9. oktobra objavili i odgovore Labusa i Koštunice na pitanje nevladine organizacije Evropski pokret u Srbiji o tome kakav je njihov program za uvođenje zemlje u Evropsku uniju.

Vojislav Koštunica je u toku kampanje za drugi bio tema većeg broja tekstova u štampi nego Miroljub Labus: o Koštunici je objavljeno 244 teksta, a o Labusu 186. Ovakav odnos važi i za sve dnevne novine pojedinačno:U izjavama i intervjuima, najvažnija tema za Vojislava Koštunicu bio je poziv građanima da izađu na izbore ( ovime se bavio 31 put), dok je za Miroljuba Labusa najčešća tema bio njegov protivkandidat, Vojislav Koštunica (28 puta se bavio njime).Ovom analizom je obuhvaćeno 13 dnevnih i nedeljnih listova (Blic, Blic News, Danas, Dnevnik, Ekonomist, Glas, nacional, Nedeljni Telegraf, Večernje Novosti, Politika, Reporter, Vreme).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: