Vrnjačka Banja: 15.000 gostiju za 1. maj

U Vrnajčkoj Banji se u vreme prvomajskih praznika, prema procenama prodajnih službi, očekuje više od 15.000 gostiju, kaže Goran Karavesović iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

19:12

Default images

Prema njegovim rečima, za prvomajske praznike su pripremljena razna dešavanja kako bi se boravak gostiju u Banji bio što sadržajniji i prijatniji.

Tako će od 30. aprila do 4. maja biti organizovan Sajam cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj promenadi, a od 1. do 3. maja u diskoteci "Podrum" biće organizovan zabavni program s nastupima klupskih bendova.

Karavesović je, u izjavi za Tanjug, posebno izdvojio prvomajsku šetnju do planine Goč, koja će početi u 8.00 sati ujutru, a završiće se oko 12,00 časova.

Prema njegovim rečima, staza je srednje naporna, dužine oko 10 kilometara a obezbeđena je vodička i medicinska služba. Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma, gde će imati ručak a oko 16,00 sati je organizovan povratak autobusom.

"Ovo će postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke organizacije Vrnjačke Banje i planinarskog kluba 'Goč', a na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti", navodi Karavesović.

Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom, koju posetioci mogu da kupe po ceni od 800-1.000 dinara po kilogramu, a koja se može spremiti na licu mesta u etno-ambijentu.

Tu je i jezero, odakle Vrnjčani piju vodu, a treba pomenuti i žičaru, restorane i kafane u kojima se mogu okrepiti. Cene smeštaja na Goču su od 1.100 dinara za pun pansion u odmaralištu Cvetna dolina, do 2.200 u Horizontu, kaže Karavesović.

On je napomenuo da su u hotelu Breza prodati svi prvomajski aranžmani, što i ne čudi kada se uzme u obzir da je četvorodnevni aranžman 7.667 dinara, a dete do 10 godina ima besplatan boravak. Tu je i najpopularniji zatvoreni bazen poluolimpijskih dimenzija.

U hotelu "Aleksandar" je takođe sve rasprodato, a smeštaj su rezervisali stalni gosti, koje će i ovog puta dočekati "prvomajska večera", tj. pečeno jagnje u bašti hotela. Sutradan, 2. maja, u tom hotelu biće organizovan izlet do manastira Svete Petke, Ljubostinje i Žiče.

Specijalna bolnica "Merkur" je prodala gotovo sve kapacitete za prvomajske praznike, i u toj kući ne sumnjaju da će sve aražmane popuniti, jer kombinuju akva i velnes program uz pešačke ture i izlete, što garantuje sadržajan boravak u ovoj ustanovi.

Četvorodnevni aranžman sa velnes uslugom i korišćenjem akva centra košta 9.570 dinara, a dete do 12 godina ima gratis boravak.

Najeksluzivniji vrnjački objekat za smeštaj "Solaris rizort" je prodao sve prvomajske pakete. HTP "Fontana" je popunjena sa 40 odsto, u objektima "Kralj" je popuna 90 odsto, "Šumadija" 90 odsto, IWA 60 odsto, "Cvetni konaci" 100 odsto, ali s obzirom da Vrnjačka Banja raspolaže sa najvećim brojem smeštajnih jedinica u Srbiji, uvek je moguće naći neko slobodno mesto, dodao je Karavesović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: