CG: u Grčkoj su cene suludo niske

"Grčka već nudi turistima aranžmane u maju koji koštaju od pet do sedam eura dnevno, što je suludo," kaže crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić

Izvor: Dan

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2010.

06:30

Default images

Uoči turističkog sajma u Pragu, iz Češke je na adrese zemalja Jadranske regije stigao neočekivan zahtjev.

Najveći češki turoperator predložio je da se cijene ljetovanja prepolove. Česi obrazlažu zahtjev konstatacijom da je opala kupovna moć građana i da se očekuje produbljavanje krize. Predsjednik nacionalnog udruženja hotelijera Žarko Radulović kazao je "Danu" da Česi imaju legalno pravo da to traže.

- Mi ćemo učiniti sve da snizimo cijene, ali taj pad ima svoje limite. Mi smo spustili cijene za prethodnu sezonu i postavlja se pitanje gdje je kraj tome. Generalno, dodatnog snižavanja cijena će svakako biti, ali sigurno ne za 50 procenata - izjavio je Radulović.

Ministar turizma Predrag Nenezić je poručio Česima da njihovoj želji neće biti udovoljeno.

- Cijene ovogodišnjih aranžmana bi morale biti niže kako bismo ostali konkurentna destinacija. Grčka već nudi turistima aranžmane u maju koji koštaju od pet do sedam eura dnevno, što je suludo. Na taj način pokušavaju da izgube što manje - naveo je Nenezić.

On je nakon sjednice koordinacionog tijela za pripremu sezone izjavio novinarima da je konkurencija "napravila korak dalje" u snižavanju cijena, ističući da su neke destinacije ponudile i damping cijene, što se kosi sa ekonomskom logikom.

- Očigledno da je kriza učinila svoje. Cijene su atraktivne turistima, ali i pogubne za te destinacije na srednji i dugi rok- ocijenio je Nenezić i istakao da će biti potreban dodatni napor turističke privrede i organizacija u pripremi sezone, kako bi ponovili prošlogodišnji rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: