Na grčkom ostrvu zabranjene ležaljke na plažama: Zaboravite na telefone i automobile VIDEO

Opština Lipsi rekla je "ne" ležaljkama na ostrvskim plažama ohrabrujući turiste da uživaju u ekološki osvešćenom letnjem odmoru ove godine kako bi doživeli autentična iskustva.

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2022.

12:40

Na grčkom ostrvu zabranjene ležaljke na plažama: Zaboravite na telefone i automobile VIDEO
Foto: Shutterstock/Sarantis Pouliezos

"Mi sprovodimo strategiju koja se smatra inovativnom u Grčkoj i Evropi. Aktivno podržavamo zamenu plastike i ukidanje ležaljki, izbegavamo da koristimo automobile na kratkim ostrvskim relacijama", rekao je Fotis Magos, gradonačelnik opštine Lipsi u saopštenju.

Malo ostrvo zovu "autentičnom Grčkom" FOTO

Opština poziva putnike da ovog leta istraže Lipsi bez automobila, kao i da se neko vreme uzdrže od tehnologije i uživaju u odmoru uz knjigu.

Prema rečima gradonačelnika, ostrvski turistički radnici takođe podržavaju plan opštine da promoviše autentično iskustvo odmora i ekološki način razmišljanja među turistima koji biraju Lipsi za svoj odmor.

Pet najboljih grčkih skrivenih destinacija

Grčko ostrvo Lipsi se nalazi u južnom Egejskom moru i deo je grčkog arhipelaga Dodekanez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: