Dubrovnik je najbolja kongresna destinacija u Evropi

Specijalizovani magazin za poslovni turizam "Kongres magazine" i ove godine je objavio prestižnu listu najboljih kongresnih destinacija, a Dubrovnik se našao na samom vrhu liste.

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2021.

10:09

Dubrovnik je najbolja kongresna destinacija u Evropi
Foto: Shutterstock/Andrew Mayovskyy

"Kongres Magazine" je objavio listu najboljih kongresnih destinacija Srednje i Jugoistočne Evrope "Meeting Experience Index 2021" u okviru koje je Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji do 1200 učesnika.

Na listi se još nalaze Split, Opatija, Rovinj i Šibenik, koje su uvrštene među najbolje destinacije u istoj kategoriji.
Foto: Shutterstock/Emanuel Metzenthin
U okvirima globalne pandemije poslovni turizam jedan je od sektora turističke ponude koji je najviše imao problema, i ova nagrada Dubrovnika i ostalih hrvatskih destinacija od velikog su značaja u daljem pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za poslovna putovanja, istakao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Kongres Magazine je izdvojio osim Dubrovnika i ostale destinacije u Evropi, Beč je proglašen najboljim u kategoriji za više od 2000 učesnika, Talin u kategoriji do 2000 učesnika, Bohinj u kategoriji do 700 učesnika, dok je Prag proglašen najboljim u kategoriji "Nova Evropa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: