Otvaranje: "Prva vakcinisana zemlja"

Izrael će krajem narednog meseca početi da dozvoljava ulazak vakcinisanih turističkih grupa, jer je domaća kampanja vakcinacije drastično oborila broj infekcija kovidom 19, navodi se u danas objavljenom saopštenju izraelskih ministarstava zdravlja i turizma.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 13.04.2021.

16:00

Otvaranje:
Foto: Ruslan Paul / Shutterstock

Svi strani posetioci moraće da prikažu negativan PCR test pre ukrcavanja na let za Izrael, i serološki test za dokazivanje vakcinacije po dolasku na aerodrom Ben Gurion, u blizini Tel Aviva, prenosi agencija Rojters.

U zajedničkom saopštenju ministarstava navodi se da će "ograničen broj grupa početi da pristiže 23. maja", u početnoj fazi tog plana.

U kasnijoj fazi, ulazak grupa biće proširen, a pojedinačni putnici će takođe moći da uđu u zemlju, navodi se u saopštenju.
Foto: Profimedia
"Izrael je prva vakcinisana zemlja, a građani Izraela su prvi koji uživaju u ovom rezultatu. Nakon otvaranja ekonomije, vreme je da se dozvoli turizam na jedan pažljiv i proračunat način", izjavila je izraelska ministarka zdravlja Juli Edelštajn.

Poruka Brisela: Put u zemlje EU uz bilo koju vakcinu

Izrael je pre mesec dana počeo da ponovo otvara svoju ekonomiju, na "krilima" najboljih rezultata vakcinacije, u okviru koje je oko pet miliona od ukupno 9,3 miliona stanovnika već primilo dve doze vakcine protiv kovida 19.

U Izraelu trenutno postoji 3.369 aktivnih slučajeva kovida, a broj dnevnih infekcija je pao na oko 200.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: