Građani Srbije i dalje ne mogu u Crnu Goru: Nakon rekordnih sezona posete niže za 63 odsto

Za prvih pet meseci tekuće godine u Podgorici je boravilo 21.168 turista, što je 63 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Ostvareno je ukupno 40.102 noćenja ili 59 odsto manje u odnosu na uporedni period, rekla je za crnogorske medije Ana Jovanović iz Turističke organizacije Podgorice. Prethodne četiri godine u glavnom gradu Crne Gore bile su rekordne po svim turističkim pokazateljima, a razlog za ovogodišnji pad turističkih bilansa je koronavirus.

Izvor: B92, cdm.me

Utorak, 04.08.2020.

10:36

Građani Srbije i dalje ne mogu u Crnu Goru: Nakon rekordnih sezona posete niže za 63 odsto
Foto: Depositphotos/ photographymonte

Zbog epidemiološke situacije otkazane su brojne manifestacije, pa Turistička organizacija ovaj period koristi da promoviše destinaciju putem onlajn kanala komunikacije.

Podsetivši da je turizam jedna od najpogođenijih privrednih grana u svetu u toku pandemije virusa kovid 19, predstavnica Turističke organizacije Podgorice (TOP) navodi da su takve posledice evidentne kako u Crnoj Gori, tako i u njihovom glavnom gradu.

"Višemesečno zatvaranje granica, nemogućnost, a zatim i strah od putovanja, doveli su do negativnih rezultata kad je u pitanju turistička sezona. Evidentan negativan trend poseta i noćenja u ovoj godini, doveo je do izostanka prihoda, u jednom periodu, što je umnogome izmenilo naše planove i predviđanja, naročito imajući u vidu činjenicu da su prethodne četiri godine u glavnom gradu bile rekordne po svim turističkim pokazateljima", poručuje Jovanović.
Foto: Depositphoto/ vlad_star
Planiranie manifestacije u organizaciji TO Podgorice u prethodnom periodu nisu realizovane iz epidemioloških razloga, te zbog ograničenosti broja posetilaca na otvorenom i u zatvorenim prostorima.

Zbog zatvaranja granica, otkazane su i brojne studijske posete novinara, blogera, tur-operatora iz regiona i Evrope, te zbog preporuka i poštovanja epidemioloških zahteva, otkazani su i brojni tematski izleti za turiste i sugrađane.

Turistička organizacija Podgorice ovaj period koristi da promoviše destinaciju putem onlajn kanala komunikacije, pa je svakodnevnim objavama na Fejsbuku i Instagramu predstavljala sve atrakcije, lokalitete i aktuelnosti iz grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: