Stiven Džerard dobio tri meča neigranja

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 03.02.2003.

19:04

Default images

Vezni fudbaler Liverpula Stiven Džerard kažnjen je sa tri meča zabrane igranja zbog nasilnog ponašanja, saopštio je u ponedeljak Fudbalski savez Engleske (FA).

Posle saslušanja na stadionu Boltona, FA je suspendovao reprezentativca Engleske zbog starta sa obe noge na igrača Evertona Gerija Nejsmita u gradskom derbiju 22. decembra. Suspenzija stupa na snagu odmah.

Džerard će propustiti revanš četvrtog kola FA Kupa sa Kristal Palasom, koji se igra u utorak, subotnji prvenstveni duel protiv Midlzbroa kod kuće i gostovanje u Birmingemu 23. februara.

Džerard je startovao na Nejsmita pred kraj utakmice koja se završila nerešeno 0:0. Sudija Grejem Pol nije dosudio prekršaj, pošto ga navodno nije video (baš kao ni pomoćni sudija udaljen od mesta incidenta manje od deset metara), ali je FA optužio igrača posle pregledanja video snimka.

Stameni reprezentativac izvinio se posle meča igraču, treneru i fudbalerima Evertona i naglasio da nije želeo da povredi Nejsmita. Menadžer “Crvenih” Žerar Ulije zapretio je da neće pustiti Džerarda na prijateljsku utakmicu Engleska – Australija (Apton Park, London – 12. februar), zbog “hajke na igrača koji su FA i mediji sproveli posle pomenutog starta.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: