Petak, 12.01.2018.

14:25

HRT skinuo još jedan nepodoban film

Hrvatska radio-televizija skinula je sa programa film "Ustav Republike Hrvatske" u kojem jednu od glavnih uloga igra Nebojša Glogovac, piše "Indeks".

Izvor: index.hr

HRT skinuo još jedan nepodoban film

Kako navode, time je nastavljeno "uklanjanje filmova na javnoj televiziji koji nisu po želji veterana i desničara".

Inače, ratni veterani i udovice poginulih veterana u četvrtak uveče protestovali su pred zgradom HRT-a zbog filma “Ministarstvo ljubavi” Pave Marinkovića.

“Indeks” piše da je HRT ipak odlučio da pusti taj film, ali u kasnonoćnom terminu.

Film Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" koji je dobio tridesetak inostranih i domaćih nagrada bio je predviđen za emitovanje 18. januara na HRT2.

"Priča o četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i veri, pa verovatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natera i učini da budu zavisni jedni od drugih. Mučno i bolno oni lagano počinju da se otvaraju i međusobno prepoznaju kao ljudi", stajalo je u najavi filma.

Glavni lik Vjekoslav Kralj, kojeg igra Nebojša Glogovac, jeste desničar proustaških tendencija koji mrzi Srbe, ali on je usput homoseksualac i oblači se kao žena.

"Indeks" navodi da će umesto tog filma gledaoci HRT-a moći da u četvrtak gledaju "apolitičnu komediju Dalibora Matanića ‘Majstori’".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: