Kako životinje reaguju na slobodu (VIDEO)

Nažalost, i dan-danas neke životinje provedu ceo svoj život u skučenom kavezu, nehumanim uslovima cirkusa, laboratorijama, zoološkim vrtovima... Neke od njih nikada nisu ugledale prirodu, gde im je zapravo mesto. Međutim, neke životinje su imale sreće i prvi put osetile slobodu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2015.

08:47

Default images
Foto: youtube printscreen

U svetu postoji mnogo organizacija koje se bore za očuvanje divljnie i prava životinja... Njihov glavni cilj je da vrate životinje koje žive u zatočeništvu, laboratoriji, na farmi - u prirodno stanište.

Međutim, čak i kada oslobode životinju, nekada su potrebne i godine kako bi je naučili da se snađe samostalno u divljini. Kada životinje nauče da samr sebi ulove hranu, aktivisti ih vraćaju u njihova prirodna staništa.

Kada se životinje prvi put susretnu sa slobodom, prirodom, divljinom, to je izuzetno emotivno iskustvo ne samo za njih, već i za ljude koji su se potrudili da im to omoguće.

Neke životinje se zbune i uplaše, a neke kao da su čitav život čekale taj trenutak. Pogledajte snimak trenutaka suočavanja sa slobodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: