Ponedeljak, 14.04.2014.

08:34

San intelektualaca: Mačke sa polica za knjige

Mesta koja najčešće obilaze intelektualci, koji su osim u knjige zaljubljeni i u mačke, su one male, ušuškane knjižare u kojima je krznenim lepoticama dozvoljen ulaz.

Izvor: B92

Default images

Takva mesta ne mogu se opisati rečima, pa ćemo fotografijama pokušati da vam dočaramo lepotu i toplinu kojom ona zrače. S obzirom na to da se do sada niko nije dosetio da ovakvu knjižaru otvori u Srbiji, evo ideje za unosni i pomalo romantični biznis!

Potraga za novim štivom postaje zabavnija ukoliko vas sa polica posmatraju njihove radoznale oči.

Ako neka knjiga baš i nije dobra, može se desiti da vam mačka na nju stavi šapu veta, kako bi vam skrenula pažnju da se ipak odlučite za neki drugi naslov.
Petteri Sulonen/Flickr.com
Odlazak u knjižaru postaje mnogo zabavniji ukoliko u njoj živi jedna ili više mačaka.

Ukoliko knjižara ima prostor rezervisan za čitaonicu – koja je verovatnoća da će se čitaoci više u njoj zadržavati ako im društvo pravi mačka?

Mnoge knjižare ili kafe-knjižare u inostranstvu, čiji su vlasnici odavno shvatili da je dolazak posetilaca u njihove lokale prijatniji ako im pruže i čitanje i maženje sa macama, mnogo bolje posluju od kada su postale petfrendli.
Ginny and John Woods/Flickr.com
Nadamo se da će se takvo jedno mesto uskoro otvoriti i kod nas...

Dok se to ne dogodi, niko nas ne sprečava da gledamo ove fotografije i maštamo da knjigu omiljenog pisca čitamo u ušuškanoj knjižari, dok nam u krilu prede mačka...

Ukoliko smo pogrešili, i znate za neku knjižaru sa macama na policama u Srbiji - recite nam, i već smo im krenuli u posetu!

Mnogo napuštenih mačaka na ovaj način dobilo bi divan dom...

Izvor: Životinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: