Izložba "Šta god" Žarka Aleksića u Inex galeriji

U prostorijama Inex galerije (Višnjičkoj 76) u subotu 29. novembra u 20h biće otvorena izložba Žarka Aleksića "Šta god", koja će posetiocima biti dostupna do 11. decembra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

09:55

Default images

Relacije kao umetnički objekti. Interaktivna ambijentalna instalacija ŠTA GOD sastoji se iz dva dela. Prvi deo čine autorovi lični predmeti sa njihovim istorijama, postavljeni u prostor galerije. Drugi deo se odnosi na predmete (u najširem mogućem smislu) koje donose posetioci izložbe uz mogućnost da ih postave u galeriju po sopstvenom nahođenju, i samim tim postanu koautori instalacije i postavke. Akcenat je na međusobnim relacijama tih i takvih objekata.

U sastavu ove instalacije biće postavljen i video-rad koji nastaje u toku izložbe, a koji se sastoji iz dve projektovane slike jedna pored druge (diptih). Jedan projektor emituje fotografije autorovih ličnih predmeta, dok drugi projektor emituje fotografije predmeta koje su doneli posetioci, a čiji se domen konstantno dopunjuje fotografijama novodonešenih objekata.

Ovim projektom autor preispituje status umetnika, kao i pojam umetničkog sveta.

Takođe Žarko Aleksić poziva sve poestioce izložba da ponesu bilo koju stvar/objekat/predmet, postave ga u galeriju kako i gde žele i na taj način postanetu koautori postavke i izložbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: