Indijska muzička atrakcija 3. novembra u DOB-u

Prvi put u Beogradu, ekskluzivno, nastupiće najveća nova indijska muzička atrakcija, PAPON AND EAST INDIA COMPANY, koju opisuju kao "elektropop susreće indijski etno" i to u ponedeljak 3. novembra u 20h u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

09:03

Default images

Papon (Angaraag Mahanta) multi-instrumentalist, kompozitor, producent i pevač postao je jedan od najprepoznatljivijih i najtraženijih glasova u Indiji. Iako je ukorenjen u folk, Papon ima širok spektar uticaja i smatra se izuzetno svestranim umetnikom. Paponovi roditelji su brilijantni muzičari iz Asama, tako da je još u najranijem uzrastu uključen u muziku i uveden u njene istančanosti. Njegova majka Archana Mahnata i otac Khagen Mahnata su veoma popularni i cenjeni muzičari u regionu.

Dolazeći iz muzički orijentisane porodice, muzika teče venama ovog umetnika. Njegova inspiracija potiče iz široke palete muzičkih pravaca – od tradicionalnih narodnih pesama Istočne Indije do nju ejdž elektronike. Svoje prvobitno obrazovanje započeo je proučavajući klasičnu i tradicionalnu muziku indijske oblasti Asam. Njegovi inovativni eksperimenti su bogati ambijentalnom elektronikom, akustičnim folkom, elektro gazalima i nju ejdž Indo-klasične elektronike.

Paponova popularnost i legendarnost rasle su nakon njegovog nastupa u sve tri sezone u Coke Studio India. Do sad je objavio sedam albuma dva sa njegovom originalnom muzikom - Jonaaki Raati (2004) i Sinaki Osinaaki (2009) – kao i pet folk albuma - Rong Phool (2008), Gomseng (2010), Phoolseng (2011), Phagunar Gaan (2010), dok se njegov najnoviji, koga upravo promoviše na svetskoj turenji, zove Kirili (2014).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: