Preminuo slavni bluzer Džoni Vinter

Američki bluz gitarista DŽoni Vinter preminuo je u Cirihu u 71. godini, saopštila je njegova porodica.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

15:55

Default images

Vinter (Johnny Winter) je umro u hotelskoj sobi u Cirihu, a tačan uzrok smrti nije poznat iako je poznato da je muzičar poslednih godina bio veoma krhkog zdravlja i nastupao je sedeći na stolici.

Virtuoz gitare iz Teksasa Vinter je postao čuven bluz-rok albumima "Johnny Winter", "Second Winter" i "The Progrešive Blues Experiment" - sva tri iz 1969. godine kada je i učestvovao na festivalu "ljubavi i mira" Vudstoku (Woodstock), u SAD.

Početkom 1970-ih Vinter je uspeo da se izvuče iz heroinske zavisnosti i snimio album "Still Alive and Well" (1973), a potom je, kao producent, ostvario san da radi sa svojim idolom - bluz gitaristom Madijem Votersom (Muddy Waters) za albume "Hard Again" (1977), "I'm Ready" (1978) i "King Bee" (1980).

Džoni Vinter je dva puta nastupao u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: