Izložba akvarela Peđe Miloševića u "Singidunumu"

Izložba akvarela akademskog likovnog umetnika Predraga Peđe Miloševića, čija se dela nalaze u vlasništvu mnogih privatnih zbirki u svetu i Srbiji, biće otvorena u utorak, 24. juna uveče u Galeriji "Singidunum" u Knez Mihailovoj.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 21.06.2014.

18:52

Default images

Milošević (54) je diplomirao na katedri slikarstva, na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi Rajka Nikolića,1985.godine. U Španiju odlazi 1992. godine gde do 1996. živi i radi kao profesionalni umetnik.

Sada živi u Beogradu, član je ULUPUDS-a, Slikarsko-grafičke sekcije. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama, sarađivao sa galerijama u zemlji i inostranstvu.

Na izložbi u galeriji Singidunum izložene su slike kojima umetnik prenosi suptilnost, prozračnost i specifičnost slikanja akvarelom. Likovni kritičar Zorica Đermanov ističe da u njegovim akvarelima "srećemo obrise našeg sećanja i iskustva jer je uspeo da uspostavi skrivenu vezu sa posmatračima".

Njegovi motivi su mirnih i ujednačenih površina u kojima najviše do izražaja dolazi svetlost.

Dragan Jovanović Danilov za akvarele Miloševića kaže da su produhovljeni i poetični, na njima otkrivamo sliveno jedinstvo slikarstva i muzike, vedri su i zrače otmenom diskrecijom i fluidnošću. Izložba će biti otvorena u Galeriji "Singidunum" do 5. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: