Koji je najveći letnji hit svih vremena?

Prema istraživanju koje je sproveo sajt Y! Music, utvrđeno je da je najbolja letnja pesma svih vremena “Surfin’ U.S.A.” Beach Boys-a.

Kultura

Izvor: Yahoo

Četvrtak, 15.08.2013.

13:36

Default images

Drugim rečima, to je pesma sa temom i istorijom koji najbolje opisuju leto.

“Surfin’ U.S.A.” prevazišla je “Blurred Lines” Robina Tika, prošlogodišnji hit “Call Me Maybe” Karli Rea Jepsen i pesme poput “Vacation” grupe Go-Go, “Summer Nights” iz mjuzikla “Brilijantin” i “Margaritaville” Džimija Bafeta.

Tekst za “Surfin’ U.S.A” napisali su pevači grupe Brajan Vilson i Majk Lov. Prvi put je objavljena kao singl 4. marta 1963. i bila je naslovna numera drugog albuma Beach Boys-a.

Kao i mnoge druge pesme starog dobrog R’N’R, “Surfin’ U.S.A.” zapravo nije originalna kompozicija, ali Beach Boys-i to nisu ni krili.

Vilson je objasnio kako je želeo da doda tekst o najboljim plažama za surfovanje u Americi na melodiju hita Čaka Berija “Sweet Little Sixteen”.

Pesma je debitovala u “The Steve Allen Show” dva dana pre izlaska ploče, a izvedena je na plejbek.

Među ostalim letnjim klasicima koji nisu dospeli u finale su Madonina pesma “Holiday”, “Island In The Sun” benda Weezer, “California Gurls” Keti Peri i “School’s Out” Alisa Kupera.

Koji je najveći letnji hit prema vašem mišljenju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: