Pozorišta na prazničnoj pauzi

Sva beogradska pozorišta su i ove zime spojila novogodišnje i božićne praznike, a neka su produžila pauzu i do sredine meseca.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 01.01.2013.

12:21

Default images

Prvo će publiku dočekati, kao i obično, Narodno pozorište, ali ovoga puta tek 8. januara, kada se ponovo otvara Scena "Raša Plaović" i to sa predstavom "Mali bračni zločini" pisca Erika Emanuela Šmita, u režiji Filipa Grinvalda.

Velika scena nacionalnog teatra, na kojoj je ranijih godina repertoar počinjao već 3. januara, neće raditi do daljeg, zbog saniranja posledica požara.

Za 8. januar najavljena je i prva ovogodišnja predstava u privatnom pozorištu "Slavija" - "Nek mu je laka crna zemlja" autorke Vide Crnčević Basara.

Sledeće večeri, 9. januara vrata otvara i Bitef teatar, a na programu je dokumentarni projekat "Muškarčine". Koncept, režiju i dramaturgiju zajedno potpisuju Milena Bogavac i Vojislav Arsić.

Zavesa u Ateljeu 212 podiže se 10. januara. Na velikoj sceni biće izveden "Egzibicionista" O. J. Travena u režiji Milana Karadžića, a na maloj sceni "Petar Kralj" drama "Terapija" Jordana Cvetanovića u režiji Gorana Markovića.

Jugoslovensko dramsko pozorište počinje redovni repertoar na velikoj sceni "Ljuba Tadić" 11. januara sa Šekspirovim "Mletačkim trgovcem" u režiji Egona Savina, a na sceni "Bojan Stupica" 13. janaura sa dugovečnom Fejdoovom komedijom "Buba u uhu" u režiji Ljubiše Ristića.

Privatni teatar Madlenianum najavio je za 11. janaur na maloj sceni predstavu "Čekaj me na nebu, ljubavi moja" Fernanda Arabala u režiji Tanje Mandić Rigonat, dok će veliaka scena primiti publiku tek 16. januara, na predstavi "Tajna Grete Garbo" pisca Mira Gavrana i rediteljke Ðurđe Tešić.

Pozorište na Terazijama startuje 12. januara sa muzičkom dramom "Grk Zorba", po romanu Nikosa Kazancakisa u režiji Miše Vukobratovića.

U Beogradskom dramskom pozorištu 14. januara na maloj sceni biće izvedena drama "Život je pred tobom" Romena Garija, a 15. januara na velikoj sceni "Rade Marković" komedija "Sviraj to ponovo Sem" Vudija Alena u režiji Marka Manojlovića.

Zvezdara teatar takođe počinje 14. januara na maloj sceni sa komedijom "Boing, boing" Marka Kamoletija u režiji Predraga Stojmenovića, dok će 16. januara na velikoj sceni "Danilo Bata Stojković" biti izvedeni "Kumovi", po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

U Ustanovi kulture "Vuk", na velikoj sceni "Aleksandar Popović" za 17. januar najavljena je komedija "PR ili potpuno rasulo" Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina.

Pozorišta za decu takođe uglavnom ne rade, ne samo za praznik nego i tokom raspusta, jer tada nema organizovanih školskih poseta, a većina nije ni objavila repertaor na svojim sajtovima.

U pozorištu "Boško Buha" na Dečjoj sceni igraće se 12. i 13. januara, u subotu i nedelju, "Nova nova godina" i "Snežna kraljica". Zatim će predstava biti za vikende 19. i 20. odnosno 26. i 27. janaura, dok će Večernja scena tog teatra početi sa radom 21. januara uz komediju "Krčmariča Mirandolina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: