"Džekil i Hajd" u izdanju "Makonda"

Izdavačka kuća Makondo iz Beograda će u subotu, 27. oktobra, između 14 i 15.30h, predstaviti na svom štandu u hali 4 novu knjigu - luksuzno izdanje klasika R. L. Stivensona "Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.10.2012.

09:20

Default images

Osim novog prevoda, Stivensonovo delo, koje spada među najznačajnija ostvarenja horor književnosti, obogaćeno je i pogovorom Dejana Ognjanovića, kao i novim ilustracijama Ivice Stevanovića, koji će ovom prilikom potpisivati svoje ilustracije i crtati posetiocima.

Inače, ova knjiga je prvo izdanje u okviru biblioteke "Liga izuzetnih džentlmena" IZ Makondo, u okviru koje će, osim pomenutog "Čudnog slučaja doktora Džekila i gospodina Hajda", biti objavljena i preostala četiri dela na kojima se bazira čuveni istoimeni grafički roman Alana Mura - "20.000 milja pod morem", "Drakula", "Nevidljivi čovek" i "Rudnici cara Solomona".

"Makondo" planira da uvede novitet na naše tržište, a to su luksuzna kolekcionarska izdanja u (veoma) limitiranom tiražu, prava poslastica za najzagriženije kolekcionare. Prva dva izdanja u ovoj kategoriji biće prva dva naslova "Orlova Rima". Ova izdanja biće izdata u posebno dizajniranoj kutiji, luksuznom omotu i sa dodatnim stranama koje će sadržati nacrte i skice autora.

Tiraž će biti samo 9 primeraka za svaki naslov, od čega će 4 biti urednička (2 za "Makondo", i po jedan za "Dargaud" i autora). Preostalih 5 primeraka biće pušteno u prodaju putem aukcije, i ova izdanja nikad neće biti doštampavana, što znači da će kupac ovog izdanja imati jedan od samo 5 primeraka koje je bilo moguće kupiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: