Nova saradnja Bitefa i Hartefakta

Fond Hartefakt i Bitef teatar započeli su koprodukciju predstave "Izopačeni", koju po tekstu Martina Šermana režira Andrej Nosov, a premijera je u planu za 31. oktobar.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

21:16

Default images

Hartefakt i Bitef teatar, kako su danas saopštili, tako nastavljaju uspešnu saradnju nakon višestruko nagrađenih koprodukcija "Hipermnezija" i "Radnici umiru pevajući".

Drama ''Izopačeni'' bavi se progonom homoseksualaca u nacističkoj Nemačkoj i prati priču o Maksu koji, kao i mnogi drugi, biva razapet između svoje potrebe da živi život kakav želi i očekivanja društva i porodice. Cinjenica da je homoseksualac u Nemačkoj tridesetih godina 20. veka i da odbija da ''sakrije'' svoj identitet skupo ga košta.

Komad na direktan i potresan način govori o užasima nacističke Nemačke, ali i otvara pitanja važna za društvo u kome danas živimo, kao što su homofobija, stid, mržnja prema različitom.

Uloge igraju glumci Radovan Vujović, Alban Ukaj, Boris Ler i Branko Cvejić i plesači Bitef dens kompanije Nikola Tomašević, Strahinja Lacković i Miloš Isailović.

Autorski tim uz reditelja Andreja Nosova čine scenograf Mia David, kostimograf Darinka Mihajlović, kompozitor Draško Adžić i koreograf Bojana Mišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: