Uspeh srpskih umetnika u Bratislavi

Čembalistkinja Smiljka Isaković i slikar Miloš Šobajić sa velikim uspehom predstavili su se publici u Bratislavi koncertom i izložbom, koji su održani 14. februara.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.02.2011.

18:20

Default images

Ministarstvo kulture Slovačke i srpska ambasada organizovali su tog dana koncert čembalistkinje Isaković pod nazivom „Etno evro balkanika“. Istovremeno je otvorena izložba slika srpskog akademskog slikara Šobajića pod nazivom „Iskorak“.

U saopštenju ambasade navodi se da je ovom izuzetno posećenom događaju prisustvovao veliki broj članova diplomatskog kora, kao i vodeće ličnosti iz oblasti kulture i umetnosti Slovačke.

Nastup Isakovićeve na čembalu primljen je sa oduševljenjem, s obzirom na to da se ova vrsta muzike ne može često čuti u Bratislavi. Pozdravne govore održali su ambasador Srbije Danko Prokić i direktor Odeljenja za međunarodnu saradnju u ministarstvu kulture Danijel Šmihula.

Gostima se kratko obratio i slikar Šobajić, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: