7 filmova iz 2021. godine koje možete da pogledate odmah

Još nekoliko meseci nas deli od kraja 2021. godine kad će se akumulirati popriličan broj članaka o tome koji su to filmovi obeležili proteklu godinu. Međutim, jesen je stigla pa tako ni filmskih preporuka ne bi trebalo da manjka.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2021.

19:13

7 filmova iz 2021. godine koje možete da pogledate odmah
Foto:Profimedia

Već sad znamo o kojim su to filmovima najviše pričali kritičari, ali i publika na društvenim mrežama. Budući da se dodela Oskara ove godine održala tek u aprilu, sigurno je da već znate neke od najvećih naslova.

Izdvojili smo one koje možete da nađete na nekom od striming servisa i pogledate već narednih dana.

"Judas and the Black Messiah"

Upečatljiva biografska drama prati Crne pantere 1960 -ih i neverovatnu mešavinu događaja koji su doveli do ubistva Freda Hemptona.

Daniel Kaluuia, koji je takođe oličavao revolucionarnog aktivistu, filmu je doneo jedinog Oskara, a njegova koleginica iz filma "Lakeith Stanfield" nominovana je u istoj kategoriji.

Filmska publika i kritičari pohvalili su tempo i napetost radnje, ali Kaluui je svakako najviše pažnje posvetio ulozi koja će, bez sumnje, definisati ostatak njegove glumačke karijere. "The White Tiger"

Crna komedija "The White Tiger" (Beli tigar) priča priču o siromašnom indijskom vozaču koji koristi sve moguće mogućnosti da uspe na društvenoj lestvici i postane bogat i tako se reši svojih šefova koji ga koriste kao slugu.

U filmu igraju Priianka Čopra, Adarš Gourav, Rajkumar Rao zajedno sa drugima. Roman na kome je film zasnovan nagrađen je Bukerovom nagradom 2008. godine, a ove godine nominovan je za najbolji adaptirani scenario. "In The Heights"

Novi film Lin-Manuela Mirande punio je medijski prostor ovog leta. Prvobitno sa hvalospevima, a zatim kritikama, ali mnogi ga još uvek smatraju jednim od najboljih filmskih ostvarenja godine.

Priča nas vodi u letnje mesece kad život na ulicama Njujorka poprima novu dimenziju. U fokusu je Usnavi (Entoni Ramos) harizmatični vlasnik male prodavnice koji štedi svaki ekstra novčić i sanjari o boljoj budućnosti. Međutim, jedan događaj će ga protresti iz te svakodnevice, u pitanje staviti zatvaranje prodavnice i odlazak u Dominikansku republiku. "Supernova"

Stenli Tiči i Kolin Fert – sasvim dovoljan razlog zašto se film nalazi na listi najboljih. Ali, glumačka imena na stranu, ovo je jedna od najboljih romantičnih drama ove godine po mišljenju filmskih kritičara. Tiči i Fert igraju Tuskera i Sema, par koji je zajedno više od dvadeset godina, a sada odlaze na putovanje Engleskom kako bi posetili porodicu i prijatelje.

Međutim, teška terminalna bolest postaće konstantan saputnik ovog para. Iako je poslednjih godina izašao velik broj filmova koji se bave pitanjem smrti partnera, terminalnih bolesti i ljubavi, Supernova donosi nešto drugačije i emotivnije od svih drugih. "The Dig"

"The Dig" je izašao početkom godine na Netfiksu, a ova drama nije na nivou prethodno navedenih, svakako je interesantna i donosi odlične glumce na striming servis. Bazira se na romanu Džona Prestona koji prikazuje novu perspektivu događaja iz 1939. godine i iskopavanja anglosaksonskog groblja "Sutton Hoo".

Britanska udovica (Mulligan) unajmljuje samoukog arheologa kako bi iskopao i proučio neobične formacije na njenom posedu. U filmu glume izvrsni Rejf Fajns i Keri Maligan, a pridružuju im se Lili Džejms, Ben Čaplin, Džoni Flin i drugi. "Barb & Star Go to Vista Del Mar"

Šta očekivati od Kristen Vig i Eni Malumo nego nešto u stilu "Barb and Star Go to Vista Del Mar"? Ovo je filmski odabir za sve one koji su željni prave, lude, apsurdne američke komedije uz koju će se, bez sumnje, dobro nasmejati.

Film prati dugogodišnje prijateljice Barb i Star koje odlučuju da prvi put u životu napuste svoj mali ruralni gradić i odu u avanturu života. Rezultat je bizarno otkačena priča o prijateljstvu. Daleko od svih prethodnih filmskih predloga, od ovog filma ne očekujte drugo osim čiste zabave i upravo je zato jedna od najsimpatičnijih komedija godine. "Luca"

Na listi se našao i animirani naslov "Luca". Priča o odrastanju smeštena je na talijansku rivijeru, a prati mladog dečaka koji kreće na jedinstvenu letnu avanturu na kojoj upoznaje neobičnog novog prijatelja. Vizualno divan film savršen je za celu porodicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: