Društvo 1

30.04.2024.

8:10

Sjajna vest za roditelje: Neće više biti liste čekanja

Problemima roditelja sa teritorije Gornjeg Milanovca koji su na listi čekanja kako bi svoje mališane upisali u vrtić uskoro će doći kraj, jer se u Nevadama gradi treći objekat Predškolske ustanove "Sunce".

Izvor: RINA

Sjajna vest za roditelje: Neće više biti liste čekanja
RINA

Podeli:

U pitanju je još jedan veliki kapitalni objekat koji se finansira iz sredstava opštinskog budžeta.

"Za to smo se borili svih ovih godina, uspeli smo da napravimo dobar projekat, da rešimo imovinske odnose i kupimo nephodan plac za izgradnju novog vrtića, završimo tendersku dokmentaciju i da započnemo radove. Dinamika radova je za sada dobra i pratićemo dalje da ne bi dolazilo do probijanja rokova, biću sve vreme prisutan na terenu, kako bi pratili radove i krenuli sa nabavkom nameštaja za vrtić i kako bi u radove bila uklopljena i rekonstrukcija postojećeg objekta", rekao je za RINU predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Veliki potporni zid je potpuno završen, očekuje se da temelji budu gotovi do četvrtka i nakon toga kreće se sa zidanjem samog objekta. Kapacitet vrtića je 250 mesta što će u potpunosti zadovoljiti potrebe roditelja za upis mališana u vrtiće na području grada pod Rudnikom.

"Plan nam je da tokom letnje pauze, kada deca ne budu tu, rekonstruišemo postojeći objekat, da zamenimo krov, stolariju i da obnovimo fasadu. Tako da kada sve bude završeno imaćemo jedan potpuno nov kompleks vrtića sa dva dečija igrališta i velikim parking prostorom za zaposlene u vrtiću i roditelje dece. Završetkom radova očekujem da više nećemo imati liste čekanja u PU "Sunce" za svu našu decu", izjavio je Kovačević.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

1 d

Podeli: