Marija Karan: "Ljudi nisu ni koristili mejl" VIDEO

Želeći da pomogne našoj umetničkoj sceni i poveže je sa svetom, Marija Karan je osnovala ''Balkan prodžekts" kako bi podržala umetnike sa prostora nekadašnje Jugoslavije afirmišući njihov rad i promovišući umetničku scenu Balkana.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2020.

11:45

Marija Karan:
Foto: Gettyimages/ Frederick M. Brown

Za TV "Prva" kaže da joj je dovoljno godina dana u inostranstvu donelo poznanstva, ali i znanje. Njeno intresovanje za umetnost je prisutno čitavog njenog života i smatra da vreme umetnika sa naših prostora tek dolazi

''U tu priču sam ušla kao kolekcionar, kao neko ko je ljubitelj umetnosti, kao neko ko poznaje tu scenu jako dobro i želela sam da vratim svom narodu, svom regionu, na način na koji mogu da pomognem i da tu scenu približim ostatku sveta i pomognem mladim umetnicima", objasnila je Marija Karan.

Ovaj projekat bavi se svim, od izložbi do edukacije umetnika, ističe ona, dodajući da ih usmerava i promoviše.

Marija Karan je trenutno u Londonu i kaže da se raduje novim ulogama domaće kinematografije.

Pogledajte više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: