Skorseze i Dikaprio opet tandem: Ko je ubijao u Oklahomi?

Legendarni glumac Leonardo Dikaprio i reditelj Martin Skorseze opet su udružili snage i snimaju novi film.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.10.2018.

14:00

Skorseze i Dikaprio opet tandem: Ko je ubijao u Oklahomi?
Foto: Getty

Oni će, prema pisanju Independeta, naredne godine zajedno raditi na filmu "Ubice punog meseca u maju" (Killers of the Flower Moon).

Glavnu ulogu u filmu igraće upravo Dikaprio, a za režiju će da bude zadužen Skorseze. Radi se o filmskoj adaptaciji istoimenog kriminalističkog romana Dejvida Grana.

Dikaprio i Skorseze do sada su sarađivali pet puta i to u filmovima "Avijatičar" (Aviator), "Bande Njujorka (Gangs of New York), "Dvostruka igra" (The Departed), "Zatvoreno ostrvo" (Shutter Island) i "Vuk sa Vol Strita" (The wolf of Wall Street).

Granov roman zaradio je pet miliona dolara 2016. godine. Scenario za film napisao Erik Rut, dobitnik Oskara za filmove "Forrest Gump" i "The Curious Case of Benjamin Button".

Radnja filma biće usmerena ka detaljnom opisivanju niza ubistava pripadnika indijanskog plemena Osage u Oklahomi tokom 20-ih godina prošlog veka, nakon što je nafta pronađena na njihovoj zemlji. Slučaj je smatran prvom ozbiljnijom istragom u istoriji FBI kada je reč o ubistvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: