Supergrupa Temple of the Dog najavila prvu turneju

Članovi bendova Soundgarden i Pearl Jam turnejom će obeležiti 25 godina od izdavanja jedinog albuma kultne supergrupe Temple of the Dog.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2016.

20:29

Supergrupa Temple of the Dog najavila prvu turneju
Foto: Screenshot

Postava u sastavu Kris Kornel, Stoun Gosard, Džef Ament, Majk MeKredi i Met Kameron će u novembru održati pet koncerata u SAD, čime će ovo biti bendova prva zajednička turneja.

“Želeli smo da uradimo jednu stvar koju nikada nismo… održimo koncerte i vidimo kakav je osećaj biti u bendu koji smo napustili pre 25 godina. Ovo je nešto što niko nikada nije video.”, rekao je Kornel.

Bend se originalno okupio nakon smrti Endrjua Vuda, frontmena benda Mother Love Bone, inače prijatelja i cimera Krisa Kornela koji je tokom žalosti napisao pesme za jedini bendov album “Temple of the dog“. U realizaciji muzike pomogli su mu tada članovi mladog sastava Pearl Jam, a i pevač Edi Veder gostovao je na singlu “Hunger Strike“.

Izdavačka kuća UMe 30. septembra će u iščekivanju turneje objaviti čitav asortiman robe vezane za bend, počev od nedavno pronađenih master snimaka koji sadrže demoe, neobjavljene pesme i remikse producenta Brendana O’Brijena.

Za sada je najavljeno pet koncerata u novembru u Americi (Filadelfija, Njujork, San Francisko, Los Anđeles i Sijetl), i još uvek nije poznato da li će turneja biti nastavljena.

izvor: balkanrock.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: