Milijana Nikolić ponovila uspeh u Metropolitan Operi

Milijana Nikolić, koja je prošlog oktobra debitovala na sceni Metropolitan Opere ulogom Džejn Simur u Donicetijevoj operi Ana Bolena, je u subotu 9-og januara ponovila taj uspeh.

Kultura

Izvor: Piše: Ðorðe Nešiæ

Nedelja, 10.01.2016.

12:44

Milijana Nikolić ponovila uspeh u Metropolitan Operi

Milijana je tog jutra dobila poziv iz uprave da je pevačica čije je ime bilo na rasporedu da peva, Džejmi Barton, bolesna, i tako je Milijana ponovo, bez probe, stala na scenu.

Predstava, koja je izvedena u matine terminu u 1 sat popodne, je takođe bila uživo prenesena na raznim radio stanicama.

Milijana je ponovo samouvereno i dirljivo izvela ovu zahtevnu ulogu, i pobrala simpatije publike igrajući ulogu nesrećne žene koja se bori između svoje žudnje za kraljem Henrijem VIII, i prijateljstva prema kraljici Ani Boleni. Njeni dueti, u prvom činu sa kraljem, a u drugom činu sa Anom, su bili pogotovo odlično primljeni i pozdravljeni od strane publike. Velika sala Metropolitena, i veliki i fleksibilan glas Milijane idu odlično ruku pod ruku.

Predstava Ana Bolena je ove sezone fenomenalan hit u Njujorku. Henrija VIII-og je igrao sjajni Ildar Abdrazakov, Lorda Persija mlada tenorska nada Stiven Kostelo, paža Smetona je pevala mecosopran Tamara Mamford, a samu Anu Bolenu, sopran Sondra Radvanovski, neprikosnovena zvezda bel-kanto i Verdi repertoara. I Radvanovski i Mamford su se svojevremeno usavršavale u programu Lindeman za mlade operske pevače pri Metropolitenu, čiji je član trenutno i jedan operski pevač iz Srbije, bas Sava Vemić.

Milijana Nikolić će nastupiti u Beogradu 25-og januara u Operi Narodnog Pozorišta u Beogradu, gde će pevati ulogu Amneris u operi Aida. Tenorsku ulogu Radamesa će pevati njen muž, australijsko-italijanski tenor Rosario La Spina. Nakon toga, 4-og februara, sopran Dušica Bijelić i bariton Nikola Mijailović, takođe svetski priznati operski pevači iz Srbije, će zajedno sa Milijanom i Rosariom predstaviti koncert operskih arija i ansambala na velikoj sceni Kolarca, u pratnji pijaniste Đorđa Nešića.

Piše: Đorđe Nešić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: