Ljubivoje Tadić se monodramom "U ogledalu" vratio glumi

Glumac Ljubivoje Tadić izveo je u Vrnjačkoj Banji, gde se sa svojom majkom oporavlja posle požara u porodičnom stanu u Beogradu, monodramu "U ogledalu", za koju kaže da je njegova životna, televizijska i pozorišna autobiografija.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

20:22

Default images
Foto: Tanjug Video Screenshot

Poručio je da se još nada da će odigrati svoju najbolju ulogu. "To je priča o tome kako je nastala po neka pozorišna predstava, šta smatram svojim velikim uspesima, a šta neuspesima. Kako bi rekao Duško Radović -sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke. Mnogo toga što sam doživeo u životu je bilo naopačke", rekao je Tadić za Tanjug posle sinoće predstave.

On je dodao da se "još nada da će odigrati svoju najbolju ulogu, ali da to ne može da garantuje". Osvrćući se na položaj glumaca u Srbiji, Tadić je naglasio da onidele sudbinu naroda. "Mi smo takođe siromašno zaposleni, kao što je i većina stanovnika u Srbiji koji su radno sposobni. Za kulturu se najmanje izdvaja sredstava u poslednjih nekoliko decenija", kaže Tadić, napominjući da nikada nije trošio da bi luksuzno živeo, već da bi pravio predstave.

Glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, otkrio je za Tanjug, da je tragedija koja ga je zadesila u požaru veoma uticala na njega i da ne zna šta će raditi naredne sezone. Ljubivoje kaže da su se Udruženje dramskih umetnika i Narodno pozorište dosta angažovali oko ponovnog uređenja porodičnog stana koji je izgoreo i u kojem je stradala njegova sestra, a on i majka povređeni. Govoreći o boravku u Vrnjačkoj Banji, glumac kaže da mu je dolazak na oporavak nešto najlepše što mu se desilo nakon nesreće.

Zahvaljujući ljudima dobre volje, koji su im pomogli da se rehabilituju u Specijalnoj bolnici "Merkur", Tadić je otkrio da polako počinje da se vraća glumi. "Prijatno me iznenadilo Banjsko čovečanstvo, kako ja to zovem. U Vrnjačkoj Banji sam do sada bio najmanje desetak puta igrajući predstave, ali nije isto kada odigrate predstavu i onda ujutru odete dalje. Sada sam imao priliku da upoznam Vrnjčane i prijatno sam iznenađen gostoprimstvom”, kaže Tadić. To mu je, naglasio je on, dalo energije da se vrati glumi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: