Merilin Menson šou u Areni

Crni baloni i crne konfete, mikrofon u obliku noža i gust dim upotpunili su subotnji nastup ekscentričnog američkog muzičara Merilina Mensona pred desetak hiljada fanova u Beogradskoj areni.

Izvor: B92

Nedelja, 10.06.2012.

07:59

Default images

"Hvala vam što ste me pozvali u svoju zemlju", rekao je Menson, koji je tokom celog koncerta između pesama komunicirao sa publikom. Fanovi su Mensona, koji se pojavio iza crne zavese, dočekali sa podignutim mobilnim telefonima i fotoaparatima, na nastupu u okviru prvog "IQ Music" festivala.

Tačno u ponoć uz instrumental "Suspiria (Goblin song)" Menson se pojavio u kožnom mantilu sa crvenom farbom preko oka. Dolazak u prestonicu Srbije Menson je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici ispratio rečima: "U Srbiji sam. Ne u filmu".



Prve stihove pesme "Hey, Cruel World", pratilo je vrištanje publike, a euforija je nastavljena i uz "Disposable Teens", "No Reflection", "mOBSCENE", "The Dope Show"…Inače poznat po ekscentričnim nastupima, Menson se sinoć uzdržao od "horor" scena.

Tokom jednočasovnog koncerta publika je čula i "Rock is dead", "Slo-Mo-Tion", obrade "Personal Jesus" (u originalu "Depeche Mode") i "Sweet Dreams" ("Eurythmics")…

Mizar (Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ)
Posetioci su u ritmu skandirali kada se pojavio za improvizovanom govornicom na kojoj je bio znak za opasnost od visokog napona i otpevao "Antichrist superstar", a sledio je još jedan bis i numera "Beautiful people".

IQ Music festival pod sloganom "Misli svojom glavom" otvorio je u 18 časova novosadski rok bend DreDDup, a sledili su makedonski Mizar, Block Out i slovenački sastav Lajbah.

Osim poznatih numera "Tanz mit Laibach", "Die Liebe", "Brat moj", Lajbah je predstavio muziku koju su napisali za film "Čelično nebo" (Iron Sky).
Block Out (Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ)
Na repertoaru jednočasovnog koncerta Block Outa bile su pesme "Protiv sebe", "Nedostupna polja", "Majdan", "Raskorak", "Zadrži svoj dah"…. Publici su se predstavili i pioniri "darkvejva" u regionu, Mizar. Svrstavaju se u rok muziku, a kroz njihov zvuk se provlače prizvuci balkanskog etna u dosta mračnoj atmosferi kojoj posebno doprinosi glavni vokal, Goran Tanevski, čije je pevanje zasnovano na crkvenoslovenskom pojanju.

Festival su prvi put organizovali Arena Beograd i Beogradska kulturna mreža uz podršku "Jelen Live"-a, sa ciljem da predstave muzičare koji svojim specifičnim i autentičnim izrazom već godinama privlače pažnju publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: