Muzička elita na Kalemegdanu

Festival povezivanja muzičara domaće scene i alumnija i studenata čuvenog Berklee College of Music održaće se na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu 6. i 7. avgusta

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2018.

15:01

Muzička elita na Kalemegdanu

Pored autentičnog puta i kvalitetnog zvuka, ono što spaja Vasil Hadžimanova, Marka Đorđevića, Katarinu Pejak, Peru Krstajića i Gagi Heinricha, Andriju Gavrilovića, Ana Krstajić, Tamaru Jokić, Ognjena Gotovčevića, Ilija Mihailovića i Teodoru Kaljević jesu studije na jednom od najboljih muzičkih koledža na svetu – Berklee College of Music.

“Pozivamo Vas da svojim prisustvom pružite podršku pokretu da kvalitetna muzika može da živi i Tamo i Ovde (Here and There), ali i da uživate u koncertima ovih izvanrednih profesionalnih muzičara. Najznačajniji muzičari domaće scene i alumniji Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Katarina Pejak podržaće svoje mlađe talentovane kolege, stipendiste čuvenog Berklija. Na koncertima će učestvovati vrhunski muzičari domaće scene: Luka Ignjatović (saksofonista bendova Qzama Quartet i Schime Trio), Ana Protulipac (basistkinja benda Irie FM), Rastko Obradović i Branko Trijić (iz Vasil Hadžimanov Banda), Aleksandar Grujić (profesor na džez odseku muzičke škole Stanković i istaknuti pijanista) i mnogi drugi“, navode organizatori.
Kako se dodaje, ideja koncertnog serijala “Be Here and There“ jeste podsećanje domaće javnosti koliko kvalitetnih muzičara potiče iz Srbije i predstavljanje njihovog zvuka razvijenog preko granica naše zemlje.

“Ovi džez/blues/world music/soul/r’n’b muzičari i pevači izvodiće svoju originalnu muziku 6. i 7. avgusta na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu od 21h. Kao propratni događaji koncertnog serijala, biće organizovan i veliki Jam Session mladih muzičara domaće scene i stipendista svetskog koledža u četvrtak 2. avgusta od 21h u Dorćol Platz-u. Open Mic night biće održan u subotu 4. avgusta u Jela Art Centru u Makedonskoj 30 – događaj rezervisan za sve pevače koji žele da podele svoju veštinu i razmene savete sa svojim kolegama iz Bostona u vezi sa vokalnom tehnikom i perfromansom. Projekat su pokrenuli studenti Berklee College of Music iz Srbije, uz organizacionu podršku tima SOUL Society i Novog Bitefa. Program se realizuje uz podršku Multikultivatora - oficijalnog Berklee Global Partnera za Srbiju i susedne zemlje“, ističu organizatori.

Ulaznice se kupuju na ulazu, dvodnevna košta 700 dinara, jednodnevna 400, a studenti uz indeks mogu da kupe kartu za 300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: