Ljubav je u vazduhu

Originalni naziv Love is in the Air 
Datum premijere: 5. jul, Art bioskop
Žanr Ljubavna komedija
Zemlja porekla Francuska
Godina proizvodnje 2006.
Dužina 96 min.
Režija Rémi Bezançon
Jezik Francuski
Uloge Vincent Elbaz (See How they Run) Marion Cotillard (A Very Long Engagement, Big Fish, Love Me if You Dare, Taxi 1, 2 and 3) Gilles Lellouche (Love Me if You Dare, The Secret Adventures of Gustav Klopp)

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2007.

15:19

Default images

Jan Kerbek je tridesetogodišnjak koji se bavi testiranjem pilotskih veština u ekstremnim uslovima na simulatorima letenja. Jan ima i veliki problem, jer se plaši letenja, i taj nerazumni strah ga je u mladosti sprečio da prati ženu svojih snova. I sada između krstaškog rata da dokaže vazduhoplovnu bezbednost i drhtave spremnosti da dokaže svoju ljubav, Jan je ra raskrsnici - ili će prevazići svoje strahove i prihvatiti da odraste ili će nastaviti svoj život u toj stalnoj borbi...

U režiji izuzetnog mladog reditelja francuske kinematografije, Remi Bezancon (čiji je poslednji film "Parabole" prikazan na brojnim međunarodnim festivalima i osvoijo veliki broj nagrada kao što su za najbolji Evropski kratki film u Salermu u Italiji i specijalnu nagradu na festivalu u Larisi u Grčkoj) "Ljubav u vazduhu" govori o problemima onih koji imaju trideset i koju shvataju da su divlji dani prošli i da treba napokon da se skrase.

Ipak, uprkos veoma ozbiljnoj temi ovaj film je sjajna satirična komedija. U produkciji "Mandarin Films" tima koji stoji iza francuskog hita "Jet Set and Riders" sa Stivenom Dorfom i Natašom Henstridz, "Ljubav je u vazduhu"ima dve najvrelije mlade zvezde Vinsenta Elbaza i Marion Kotijar. Vinsent je glumio u filmu Mišela Blanka "See how they run", dok je Marion glumila u sva tri dela francuske hit komedije "Taksi", a holivudski debi imala je kao trudna žena u Bartonovom filmu "Velika riba". Njena slava ne prestaje od Žan Pjer Ženeovog filma "Veridba je dugo trajala". Sa dve velike zvevde, nadarenim rediteljem i talentovanom ekipom "Ljubav u vazduhu" je svakako jedna od sjajnih komedija francuske kinematografije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: