Šešelj: Ako me isporuče, prekršiće Ustav

Predsednik SRS Vojislav Šešelj neće prihvatiti odlazak u kućni pritvor i ponovio je da bi njegovim slanjem u Hag bio narušen suverenitet i Ustav Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

13:25

Default images
foto: Tanjug

On je, na konferenciji za štampu, rekao da se mera kućnog pritvora ne može izreći bez saglasnosti onoga kome se izriče i podsetio da je prošlog leta bio odbio puštanje na privremenu slobodu kada mu je kućni pritvor postavljen kao uslov.

Šešelj smatra da je čitava priča o kućnom pritvoru "novinarska patka" i kaže da o tome ništa ne zna, ali i da sigurno na tako nešto ne bi pristao.

Lider radikala je ponovio da je Tribunal 12 godina kršio njegovo pravo na pravično suđenje u razumnom roku.

"Ako me ovaj režim isporuči, onda će on učestvovati u kršenju ustavnog sistema Srbije", dodao je Šešelj.

On je najavio i da će u subotu 30. maja biti održan 9. otadžbinski kongres SRS sa 653 delegata i oko 1.500 gostiju i da će to biti, kako je rekao, "kongres ubrzanog oporavka i naglog uzrasta SRS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: