"Neće biti nereda zbog izručenja"

Potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić rekao je za N1 da članovi i simpatizeri te partije neće praviti nerede u slučaju da Vojislav Šešelj bude izručen Hagu.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

20:19

Default images
Foto: FoNet

“Članovi SRS će nastojati da sačuvaju preko potrebni mir. Želimo da sačuvamo mir, ne želimo sukobe. Svesni smo činjenice da korupmirani tužilac, Žalbeno veće i vlast u Srbiji žele da vrate Šeselja u pritvor“, rekao je Mirčić u Dnevniku N1.

On dodaje da radikali nikad nisu pravili nerede i izazivali nemire i dodaje da nema razloga da to sada čine.

„Moraju Vučić i Nikolić da unesu u avion Šešlja, a šta ima uzvišenije od toga da ga oni pakuju u avion, čoveka koji ih je politički afirmisao“, kaže Mirčić.

Podsećamo, lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da se on vrati u Hag do 26. maja, ali da se neće dobrovoljno predati.

Osim toga, ranije tokom dana, predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je nalog Haškog tribunala o vraćanju Vojislava Šešelja iskorišćen kako bi se dodatno destabilizovala Srbija.

Inače, glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u Beograd dolazi u ponedeljak, a njegova poseta će trajati dva dana, saopšteno je iz Tribunala.

Kako je ranije saopšteno iz SRS, Haški tribunal je podneo zahtev Srbiji da lider SRS bude vraćen sa privremene slobode u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, do 26. maja, odnosno utorka, kada se i završava Bramercova poseta Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: