Vučić: Dosta je bilo srpskih podela

Srbiji su, više nego ikad, potrebni sloga i jedinstvo građana, a ne produbljivanje višedecenijskih sukoba i podela, rekao je premijer Aleksandar Vučić za Danas.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

11:21

Default images
foto: Beta

“Kao predsednika Vlade zanima me Srbija 2015, Srbija budućnosti, a sve dalje deobe na partizane i četnike smatram nepotrebnim i štetnim za interese države Srbije“, rekao je Vučić komentarišući odluku o rehabilitaciji generala Draže Mihailovića, komandanta Kraljevske vojske u otadžbini.

Premijer napominje da razume da je presuda o rehabilitaciji Dragoljuba Mihailovića kod nekih izazvala oduševljenje, a kod drugih tugu i bes, ali da što pre to prevaziđemo, bićemo bliži pobedi pristojne, moderne i uspešne Srbije.

„Ova presuda svakako neće moći da oživi Mihailovića, niti bi ga suprotna načinila više mrtvim nego što jeste. Dosta je bilo srpskih podela i krajnje je vreme da sa tim završimo. Srbija je jedna, naša zajednička otadžbina, jedna za sve nas tako različite, i zato treba zajedno da gledamo u budućnost, a ne da se delimo zbog prošlosti ,“ ističe premijer Vučić.

On poručuje i da Srbija mora da bude demokratska, zemlja pobeda koja se ponosi antifašističkim duhom.

„Srbija hoće i mora da bude demokratska, Srbija može da bude zemlja budućih pobeda, baš kao što je pobeđivala u Drugom svetskom ratu. Srbija je jedna od retkih zemalja sa istinskom antifašističkom prošlošću u ovom regionu, Srbija se ponosi svojim antifašističkim duhom danas i Srbija će umeti da sačuva i od svakoga odbrani svoju antifašističku budućnost“, zaključuje predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za Danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: