"Mogući incidenti na jugu Srbije"

Ne očekujem eskalaciju nasilja, ali je moguće prelivanje incidenata na teritoriju juga Srbije, izjavio je zamenik predsednika opštine Preševo Skender Destani.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

07:20

Default images
Zgrada opštine Preševo (Foto: B92, arhiva)

Destani, koji je i predsednik partije Demokratstke unije doline, ovu ocenu izneo je u razgovoru za "Danas" nakon terorističkog napada u Kumanovu tokom vikenda, u kojem je poginulo 14 napadača i 8 policajaca.

"Premijer Vučić u Srbiji nema problema sa antidržavnom opozicijom, što je po mom mišljenju, problem Makedonije i Nikole Gruevskog", ocenio je Destani.

On smatra da samo neko sa lošim namerama po suživot Albanaca, Srba i Roma može da namerno izazove incident, ali da to sigurno ne želi niko iz Beograda.

Destani kaže da nije u kontaktu ni sa kim od albanskih političara sa Kosova, Makedonije i Tirane od izbijanja krize.

"Svi ćute", kaže on.

"Nema glasa ni iz Skoplja od Alija Ahmetija, niti iz Prištine od Hašima Tačija, a ćute i političari iz Tirane. Ne razumem to ćutanje, jer u pitanju je opasnost koja preti čitavom regionu, pa i opštinama na jugu Srbije koje se naslanjaju na Makedoniju i Kosovo".

Iz Kumanova je u Preševu trenutno oko tri stotine Albanaca, koji su smešteni kod rođaka i prijatelja.

"Od subote mi smo u Preševu pod izvesnom tenzijom i strahom, a kad ovo kažem, podjednako mislim na Albance, Srbe i Rome koji ovde žive", rekao je Destani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: