Pred miting DS i derbi nema tenzija

Pristalice DS-a okupljaju se na Trgu republike u Beogradu, a navijači još uvek ne pristižu masovno na stadion "Rajko Mitić" U gradu nema tenzije.

Izvor: B92, Beta

Subota, 25.04.2015.

00:20

Default images

Početak mitinga Demokratske stranke pod nazivom "Osvetli Srbiju" zakazan je za 17 sati.

Nakon skupa biće održana protestna šetnja koja će ići će ulicama: Kolarčeva, Terazije, Trg Nikole Pašića, Kneza Miloša i završiće se ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj gde će okupljeni građani ostaviti poruke Vladi Republike Srbije.

DS je saopštila da ništa neće sprečiti građane da prisustvuju mitingu u Beogradu.

Ta stranka je upozorila javnost da se članovi DS "pozivaju i dezinformišu da je miting pomeren na 12 časova".

"Sve smo ovo već doživeli i nikada nas nije uplašilo. Ništa neće sprečiti slobodne gradjane da sutra u 17 časova na mitingu u Beogradu kažu 'ne' strahu i mraku koji stvaraju, da kažu ono što danas sve slobodnije govori većina gradjana. Sve ovo pokazuje da su u strahu oni koji ga stvaraju. Mi nismo i nikada nećemo biti", piše u
saopštenju.

Stefanović: Skup DS i derbi biće obezbeđeni

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da neće biti incidenata zbog istovremenog održavanja skupa Demokratske stranke i fudbalske utakmice Crvene Zvezde i Partizana.

"Ne očekujemo bilo kakve neželjene scene. Policija Srbije je u stanju da garantuje bezbednost i sigurnost oba skupa", rekao je Stefanović .

On je naglasio da ni jedan gradjanin ne mora da se plaši za bezbednost.

Opoziciona Demokratska stranka zakazala je protestni miting za 17 časova, a "večiti derbi" počeće u 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: