306 NOVINARA POTPISALO APEL ZA OSLOBADJANJE FILIPOVICA

Izvor: B92

Nedelja, 30.07.2000.

19:14

Default images
Pismo predsedniku SRJ, Slobodanu Milosevicu, sa zahtevom za oslobadjanje dopisnika lista "Danas" i agencije Frans pres iz Kraljeva, Miroslava Filipovica, potpisalo je do danas 306 novinara iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i dopisnika jugoslovenskih medija iz inostranstva. Akciju je u cetvrtak, 27. jula, pokrenula redakcija lista "Danas", javlja Beta. U pismu predsedniku Jugoslavije, novinari su naveli da ta "svirepa kazna, bez ikakvog pravno valjanog osnova, ne pogadja samo jednog savesnog profesionalnog novinara. Ona, duboko smo uvereni, opasno uvecava nasu ionako nesnosnu izolaciju u demokratskom svetu, jer na najgori nacin sramoti nas narod, drzavu i nasu vojsku". Milosevic je pozvan da kao "kao nosilac vrhunskih politickih, drzavnih i vojnih ovlascenja u SRJ, taj opaki udar na fundamentalne gradjanske i ljudske slobode obesnazi". Akcija potpisivanja pisma Milosevicu i dalje je otvorena za sve zainteresovane novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: