Ubica trebalo da se javi psihologu

Starijem Čehu, koji je u utorak ubio osmoro ljudi trebalo je da bude oduzeta dozvola za oružje, pošto se porodica žalila na njegovo psihičko stanje.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

09:25

Default images
foto: Beta/AP

Produženje dozvole za dva pištolja iz kojih je 63-godišnji Zdenjek Kovarž, nezaposleni električar, ubio u nasumičnoj pucnjavi sedam muškaraca i jednu ženu a jednu kelnericu povredio teško u restoranu Družba, zatražio je u januaru i dobio ga je, ali nije stigao da ga preuzme.

Samo četiri dana pred masakr stigao mu je poziv lekaru i psihologu da se proceni njegovo psihičko zdravlje, saopštio je šef lokalne policije Jaromir Tkadleček, a danas je to potvrdio i lekar ubice, javlja češki radio.

"Kada je zatražio produženje dozvole za nošenje oružja njegova porodica posetila je njegovog lekara opšte prakse i zatražila da ne da saglasnost zato što je reč o psihički poremećenom, opasnom i bolesnom čoveku", kazao je gradonačelnik Uherskog Broda Patrik Kunčar.

Policija pretpostavlja da je upravo ta pretnja da mu neće biti produžena dozvola za dva pištolja koja je posedovao 15 godina mogla da bude okidač da se osveti društvu i vlastima koje su navodno šikanirale njega i njegovu suprugu, obolelu od šizofrenije i poubija ljude u besomučnoj pucnjavi u nasumično odabranom omiljenom restoranu.

Vlasnik restorana Družba, Pavel Karlik saopštio je da ga neće ponovo otvoriti iako je bila vrlo posećeno i omiljeno mesto za pauzu za ručak.

"Suviše je stravičan taj doživljaj", kazao je Karlik i dodao da je sreća što ubica nije stigao pola sata ranije, zato što bi tada u restoranu bilo najmanje 80, a ne 20 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: