"Nepotrebna zbrka oko Jablanovića"

Premijer Kosova Isa Mustafa demantovao je pisanje medija da će ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović biti smenjen.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

19:01

Default images
Foto: Beta

On je negirao i da će zbog toga srpska strana umesto te funkcije dobiti mesto u Kosovskoj obaveštajnoj agenciji.

"Imenovanje zamenika šefa Kosovske obaveštajne agencije utvrdjeno je Ustavom i nema njikave veze sa pisanjem medija", rekao je Mustafa tokom posete graničnog prelaza sa Albanijom i dodao da je oko izjave Jablanovića (zbog koje se traži njegova smena) stvorena nepotrebna zbrka.

Dnevnik Koha ditore danas je pozivajući se na svoje izvore pisao da bi Jablanović mogao da bude smenjen pre sastanka Mustafe i premijera Srbije Aleksandra Vučića 9. februara uz uslov da za zamenika šefa Kosovske obaveštajne agencije bude imenovan čovek koga bude predložio Vučić.

Mustafa je rekao da će se oceniti da li je tom Jablanovićevom izjavom pogažen Ustav Kosova.

Jablanović je divljacima nazvao učesnike protesta u Djakovici koji su kamenjem gadjali autobuse sa raseljenim Srbima, koji su u tom mesto išli za Božić.

Medju učesnicima protesta bile su i majke poginulih, ubijenih i nestalih Djakovčana, koje je izjava uvredila. Zbog te izjave širom Kosova oragnizovani su protesti na kojima je tražena smena Jablanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: