Živković ne može u skupštinsku salu

Maja Gojković izjavila je da je poslaniku Zoranu Živkoviću zabranjeno da uđe u skupštinsku salu zbog mere udaljenja sa sednice u trajanju od 20 radnih dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

11:45

Default images
Foto: Beta/Arhiva

Time je predsednica parlamenta odgovorila na molbu Živkovićevog kolege Vladimira Pavićevća da, kako je rekao, poštujući Ustav omogući ŽIvkoviću da ispunjava svoje dužnosti u skupštini.

Pavićević je na prvoj sednici vanrednog zasedanja rekao da je njegov kolega i šef Nove stranke Zoran Živković pokušao danas da uđe u skupštinu, ali da mu je to onemogućeno.

"Živković je bespravno sprečen da uđe u zgradu skupštine i ne postoji bilo koji dokument u obliku rešenja ili bilo kakve odluke skupštine kojom bi se to opravdalo", rekao je Pavićević.

Gojkovićeva je podsetila Pavićevića na sednicu na kojoj je Živković izneo uvrede tada predsedavajućem Igoru Bečiću, koji mu je zatim izrekao više opomena, među kojima je i udaljenje sa sednice.

Ne piše se nikav otpravak takve odluke i izračena je finansijska kazna, a Poslovnik je predvideo da se mera udaljena sa sednice računa od dana donošenja te odluke u trajanju od 20 radnih dana u zasedanju, pojasnila je Gojković.

Ona je poručila da je nekoliko dana prošlo i da se Živković strpi i za to vreme razmisli o svom poštovanju parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: