"Terorizam problem za ceo svet"

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u da Srbija želi da bude pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je veliki problem za ceo svet.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

20:46

Default images

Stefanović je u Palati Srbije nakon razgovora sa predstavnicima američkog kongresa naveo da Srbija u tom smislu hoće bolju saradnju sa svima, kao i da "pokaže da je obuka njenih ljudi koju dobija od SAD veoma važna i za napredak u borbi protiv terorizma".

"Kao zemlja, koja želi da bude odgovoran partner, želimo da budemo partneri svesni svoje veličine i snage, ali i partneri koji će pokazati da su sposobni da učine sve što je moguće da reformišu svoju zemlju, da unaprede njen put ka EU i da budu dobar i pouzdan partner i u borbi protiv terorizma, koji je danas veliki problem za ceo svet", rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio nadu da će poseta američkih kongresmena pomoći da se učvrste odnosi SAD i Srbije.

"Ali i da nastavimo dobru saradnju i pokažemo da dobra saradnja policija, pravosuđa i država uvek mora da bude jača od kriminala", naveo je Stefanović.

Stefanović je rekao da je sa predstavnicima kongresa razgovarao o borbi protiv organizovanog kriminala, borbi protiv terorizma i unapređenju ljudskih prava.

Ministar policije Srbije izrazio je i zahvalnost zbog pomoći koju su SAD uputile Srbiji nakon majskih poplava.

Kongresmen Bob Gudlat rekao je da su današnji razgovori bili korisni i da je bilo reči o dosadašnjim zajedničkim projektima, kao i o saradnji koja će se nastaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: