Troje uhapšeno zbog ratnog zločina

Tri osobe uhapšene su u BiH pod sumnjom da su počinile ratne zločine tokom 1992.godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

13:26

Default images

Kako je saopštila državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), na području Vlasenice uhapšen je P.M. (rođen 1968.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Caparde, opština Osmaci, tokom 1992. godine.

Na području Prijedora uhapšeni su P.G. (1971.) i G.S. (1965.),osumnjičeni za ratni zločin nad civilnim stanovništvom počinjen na području opštine Ključ tokom 1992. godine.

SIPA je osumnjičene uhapsila po naredbi Tužilaštva BiH, odnosno Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz te agencije.

Posle kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA, osobe lišene slobode biće predate nadležnim tužilaštvima na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: