Nadzor 24 časa za decu delinkvente

Desetogodišnjaci koji su u Beogradu napali Rašu Popova, biće smešteni u odgovarajuću ustanovu i o njima će se voditi 24-časovna briga, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

10:47

Default images

Oni su prekjuče napali još jednu stariju osobu.

Zakon je jasan, decu ne možemo da vezujemo, hapsimo, ili teramo u zatvor, ali im možemo dodeliti konstantni nadzor socijalnih radnika, kaže za "Novosti", Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalne politike.

Prema njegovim rečima, policija će napraviti izuzetak, i problematičnu braću, koja iza sebe imaju već 300 krivičnih dela, uhapsiti i predati Centru za socijalni rad

"Zbog njih ne možemo promeniti zakon i hapsiti desetogodišnju decu", kaže resorni ministar.

"Ko je taj ko će odrediti da je neko u tim godinama nepopravljiv i da mora da ide u zatvor?! Za mene oni nisu pravilo, već izuzetak u odnosu na 6.600 dečaka i devojčica koji su u hraniteljskim porodicama i prihvatilištima".

Posle napada na Rašu Popova, problematična deca ponovo su smeštena u Prihvatilište, međutim, kao i nekoliko puta do sada, samovoljno su ga napustili.

Postupajući u skladu sa planom zaštite ove dece, intenzivno radimo na njihovom pronalaženju, kažu u Centru za socijalni rad Beograda.

"Odlazimo na teren nekoliko puta dnevno i razmenjujemo informacije s policijom. Posle pronalaska, smestićemo ih ponovo u odgovarajuću ustanovu".

Socijalne službe tvrde da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, nisu u stanju da se same izbore sa ovakvom decom i da im treba pomoć policije.

Maloletni delinkventi tako su prepušteni životu na ulici, jer njih ne žele ni hraniteljske porodice, a ni usvojitelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: