Dačić: Treba ukinuti Haški tribunal

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema "ni milimetar" odgovornosti za izjave lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

12:38

Default images

On je dodao da njegova stranka nema uticaja na političku scenu Srbije i da je Tribunal dozovolio da dođe do takve situacije.

"Srbija u tome nema ni milimetar odgovornosti. Mogu da donose rezolucije, ali one se ne mogu odnositi na Srbiju. Srbija se jasno opredelila, a u ostalom, Šešelj najviše napada vlasti u Srbiji", rekao je on.

On je ocenio da Haški Tribunal "nije bio u stanju" da završi suđenje Šešelju i da bi rezolucijama pre trebalo ukinuti taj sud, koji, kako je rekao, predugo postoji.

"Da li je on (Šešelj) neki državni funkcioner? Da li u Hrvatskoj ima onih koji pričaju o ustaštvu? Mi (Hrvatska i Srbija) treba da naše odnose relaksiramo, a ne da ih komplikujemo", rekao je Dačić, komentarišući inicijativu hrvatskih poslanika da se u Evropskom parlamentu donese rezolucija kojom bi se osudile izjave haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Komentarišući Šešeljeve izjave o velikoj Srbiji, Dačić je upitao:

"Ko je danas Vojislav Šeselj u Srbiji? SRS je vanparalamentarna stranka i nema nema nikakvog uticaja na političku scenu Srbije."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: