SNS: Zloupotreba Odbora za kulturu

Poslanik SNS Vladimir Đukanović izjavio da predsednica skupštinskog Odbora za kulturu Vesna Marjanović zloupotrebljava i "pravi cirkus" od tog odbora

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

18:25

Default images

On je naveo istvovremeno da se SNS ne plaši da govori o cenzuri i da je to upravo u njenom interesu.

Đukanović navodi da Marjanović zakazuje sednice, a da se pritom nikada ne konsultuje sa bilo kim u samom Odboru i ocenjue da se ''radi o jednoj klasičnoj zloupotrebi''.

''Ovde se prosto radi o jednoj klasičnoj zloupotrebi odbora za kulturu i informisanje od strane predsednice Marjanović zato što ona zakazuje te sednice, a nikada se ne konsultuje sa bilo kim u samom odboru, čak ni sa svojim zamenikom (Aleksandrom) Jugovićem niti sa bilo kim iz vladajuće većine'', smatra Djukanović.

Podsećajući da je nova sednica zakazana za ponedeljak, 27. oktobar, a da bi na sednici trebalo da bude reči o tome kako se primenjuje član 4 Zakona o informisanju gde se govori o cenzuri, on je istakao da je naprednjacima u interesu da pričaju o tome da li uopšte ima cenzure u Srbiji ili nema, jer bi to bilo plus za Vladu.

"To bi bio veliki minus za njih jer bi izneli mnoge primere kako se DS ponašala prema medijima tokom svoje vladavine i šta su neki drugi ljudi rekli o njihovoj medijskoj cenzuri'', kaže Djukanović dodajući da je problem u tome što niti ih šta ko pita, nit konsultuje već se samo zakazuju sednice iz čista mira.

Prema njegovom mišljenju, cilj je da se dovedu kamere i da se pravi cirkus od samog odbora gde nema nikakve kvalitetne rasprave.

''Baš zbog takvog ponašanja nemate kvalitetnu raspravu nego čist cirkus. Mi ne želimo da u takvom cirkusu, na takav način, učestvujemo. Nama je u cilju da na ozbiljan način razgovaramo. O toj problematici ćemo u svakom slučaju da razgovaramo, a sami smo kandidovali odredjene slučajeve'', rekao je Djukanović.

"'Na takav način samo uvidjamo da nekom nije u interesu da na ozbiljan način razgovara o toj tematici i da se suštinski Demokratska stranka plaši priče o cenzuri i da želi da nas jednim medijskim spinom i agresijom nagovori kako zapravo ovde postoji nekaka cenzura'', smatra Djukanović.

Navodeći da SNS-u ne pada napamet da ih neko na taj način maltretira i ponižava, jer su ipak vladajuća većina i neko ko treba da se konsultuje, on je istakao da je potpuno neverovatno da se tako nešto radi, a sve sa ciljem da se kaže da oni neće da razgovaraju o cenzuri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: