I Odbor o prebijanju Andreja Vučića

Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove zatražiće od nadležnih ministarstava izveštaj o prebijanju brata premijera Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

14:14

Default images

Šef poslaničke grupe Nove demokratske stranke Marko Đurišić ovo je zahtevao na sednici Odbora.

Prema njegovim rečima, u odboru treba razgovarati o sukobu Žandarmerije i “privatnih lica”.

"Imamo najave ministara policije i odbrane da će sve da bude ispitano. Kada budu imali izvešta,j Odbor bi o tome trebalo da razgovara kako bi se čulo šta se stvarno tog dana desilo", rekao je Đurišić.

Zamenik predsednika Odbora Bojan Kostreš rekao je da je uputno da Odbor traži da bude upoznat sa izveštajem kada ga nadležna ministarstva napišu.

Andreja Vučića i dvojicu njegovih pratilaca, članova obezbeđenja, pretukli su u nedelju članovi niške Žandarmerije.

Pojedini mediji objavili su da je do incidenta došlo kada Andrej Vučić i obezbeđenje nisu želeli da se legitimišu na poziv policije koja je obezbeđivala grad tokom Parade ponosa.

Premijer Vučić je odbacio te navode i kazao da je njegov brat pokazao ličnu kartu policajcima.

Vojna policija istražuje slučaj

Vojna policija i Vojnobezbednosna agencija i danas su nastavili svoj deo istrage u vezi prebijanja brata premijera, jer je to njihova dužnost, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gašić je novinarima rekao da se istraga vodi s obzirom da su sa bratom premijera pretučeni i pripadnici Vojske Srbije. Ministar odbrane je ponovio da ne želi da komentariše postupak istrage dok se ne završi, odnosno dok ne dobije izveštaj Vojne policije i VBA.

"Naravno da traje istraga...ono što je naša zakonska obaveza i dužnost jeste da, s obzirom da se radi o pripadnicima Vojske Srbije, da Vojna policija i VBA moraju da sprovedu svoj postupak istrage i oni to rade", rekao je Gašić.

Pet pripadnika Žandarmerije, zbog prebijanja brata Aleksandra Vučića, suspendovano je, a istraga o tom incidentu, koja će biti završena početkom naredne sedmice, utvrdiće sve činjenice i motive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: